fbpx

Onze missie is groen.

Jouwe ook?

Het woordje ”duurzaam” wordt tegenwoordig zomaar overal opgeplakt. Het is best ironisch dat dit ook wordt gedaan door dezelfde bedrijven die in grote maten verantwoordelijk zijn voor het vervuilen van onze planeet.

Bij ons is duurzaamheid het objectief van ons bestaan omdat we op een missie zijn om groene vervoersmiddelen voor iedereen, altijd en overal toegankelijk te maken. Wij zorgen ervoor dat onze fietsen altijd in circulatie blijven door ze op duurzame wijze te onderhouden.

Wij maken fietsen zodat jij ze kunt gebruiken zonder carbon footprint. Van concept tot design tot onderhoud tot waste, duurzaamheid staat centraal in ons bestaan. Hieronder leggen we precies uit wat abofiets duurzaam maakt.

Concept

De fundamentele principe van ons concept is duurzaam en persoonlijk vervoer delen. Ons doel is om onze stevige fietsen met duurzame service voor iedereen toegankelijk te maken.

ONDERHOUD

Gebrekkige onderdelen worden enkel vervangen en gerecycled in het geval deze onrepareerbaar zijn. Alle fietsen en onderdelen worden met liefde onderhouden in Amsterdam.

DESIGN

De frame van elke abofiets is gemaakt van robuust staal zodat ze extra lang mee gaan. Alle onderdelen van de abofiets zijn geslecteerd op basis van kwaliteit en productiemethode.

WASTE

Bij ons bestaat er 0% tolerantie voor onnodig afval.  Noodzakelijke afval wordt gescheiden en gerecycled.

Fun facts:

De eerste prototype is tot op de dag van vandaag in circulatie.

Tot nu toe is geen enkele abofiets onbruikbaar verklaard.

Ons karton wordt herbruikt voor zendingen door webwinkels.